Historien om OSAGIAN

handbyggda kanoter sedan 1976

OSAGIAN har funnits ända sedan 1976, då de första handbyggda kanoterna tillverkades och sjösattes i Nordamerika.

I dag är OSAGIAN 100 % danskägt – och är en av världens ledande tillverkare av aluminiumkanoter.

 Mycket har hänt sedan de första kanoterna sjösattes på 70-talet. Men filosofien och designen är i det närmaste oförändrad – eftersom det inte finns någon mening att ändra på något som redan fungerar så väl. 1976, hvor de første håndbyggede kanoer blev produceret og sat i vandet i Nordamerika.

Från Nordamerika till Danmark – i dag byggs alla OSAGIANS kanoter i Danmark

I dag är OSAGIAN 100 % danskägt och hela produktionen tar plats i vår verkstad strax utanför Roskilde. Vi är ett litet dedikerat team som varje år handsvetsar och -nitar tusentals kanoter för leverans världen över.

Men OSAGIANS historia börjar långt bort från lilla Danmark. De första kanoterna byggdes nämligen i Missouri, USA – och
det var inte förrän 2019 som vi tog över verksamheten. Innan dess hade vi under 12 år samarbetat och hjälpt till att bygga kanoter åt OSAGIAN. Så när tillfället uppenbarade sig fanns det bara en sak att göra: Självklart skulle vi ta över vårt hjärtebarn.

Vi bygger alla våra kanoter för hand, så inga två kanoter är likadana

Alla OSAGIANS kanoter byggs för hand i vår verkstad i Roskilde – och även om vi inte själva utvinner vårt aluminium ur marken, gör vi allt annat för hand. Vi ger kanoten dess form, helsvetsar bottnen och handnitar varje kanot med nästan 500 nitar. Det gör att var och en av OSAGIANS kanoter är helt unik och har sin egen charm.

 Och om du frågar oss är det precis så det ska vara – för det gör att du både ser och känner att din kanot är ett gott hantverk, som har byggts med kärlek och entusiasm,

Ett hantverk som kräver professionalitet och passion

Vi ska inte försöka få dig tro att det är raketforskning att bygga kanoter – men vi kan med gott samvete säga att det kräver sin beskärda del hängivenhet och passion. Lyckligtvis brinner vi med hull och hår för det vi gör – och det måste vi göra.

Att bygga kanoter för hand är nämligen mycket mer än att bara sätta samman delar. Det kräver att man är 100 % närvarande i det man gör – att man är helt koncentrerad vid varje nit. Annars blir kanoten inte tät och då är den inte särskilt mycket att ha.

Därför gör vi vårt yttersta med
varenda kanot vi bygger för att du ska få den pålitliga, robusta och slitstarka kanot som
OSAGIAN är kända och älskade för.

Har du frågor eller behöver hjälp? Tveka inte att kontakta oss

Har du frågor till oss? Eller är du osäker på vilken kanot du bör välja?

 Vi har byggt kanoter i mer än 40 år och vi delar mer än gärna med oss av vår kunskap och expertis. Om du behöver hjälp ska du inte tveka att kontakta oss. Tillsammans
hittar vi den bästa lösningen för dig. Skriv till oss eller ring under våra öppettider – så gör vi allt vi kan för att hjälpa dig.

Kundservice

Vi finns tillgängliga från måndag till fredag ​​för att svara på dina frågor.

+45 20 10 02 63